Facebook
Címlap Bőrbútor tudnivalók Veszélyes tisztítószerek – Mit ne használjunk a bőrbútor ápolása során? 2. rész

Veszélyes tisztítószerek – Mit ne használjunk a bőrbútor ápolása során? 2. rész

Sajnos igen gyakran előfordul, hogy lakásunk takarításnál használt vegyszereket a bőrbútorok tisztítása során is megpróbáljuk felhasználni. Nem érdemes azonban megspórolnunk a professzionális bőrápoló szerek megvásárlását, hiszen – ahogyan a mondás is tartja – amit nyerünk a réven, azt elveszíthetjük a vámon. Cikksorozatunk második részében további kerülendő bőrbútor tisztítási "megoldásokat" mutatunk be.

Színüket vesztett darabok

Bár a magasabb fényű bőrök ápolása sokszor nem egyszerű feladat, ám a szilikon tartalmú olajok használata akár jelentősen is károsíthatja a garnitúra felületvédelmét. Tipikusan ilyenek az autóalkatrészek tisztításánál alkalmazott vegyszerek, melyek alkalmazása miatt akár fél éven belül is erősebb színkopást tapasztalhatunk. A bőrbútor nem rendeltetésszerűen végzett ápolását pedig főként a garnitúra fokozottabban igénybe vett részei – pl. az ülés, karfa – fogják megsínyleni.

Ugyancsak a színkopás veszélyének tesszük ki lakásunk értékes darabját a különböző klórtartalmú tisztítószerek használatával. Mivel közismert az ilyen vegyszerek kiváló zsíroldó képessége, ezért sokan hajlamosak vagyunk a házimunka végeztével az ablaktisztításra használt folyadékokkal a bőr ülőgarnitúrát is áttörölni.

A színét vesztett bőrbútor áthúzása ugyanakkor igen drága mulatság. Amennyiben mindez a garnitúrára vonatkozó garancia idejében történik, akkor annak érvényesítése előtt a bőrt – több tízezer forintos önköltségen – laboratóriumban fogják bevizsgáltatni. Ha pedig bebizonyosodik a bőr nem rendeltetésszerű tisztítása illetve ápolása, akkor a garnitúrára vonatkozó garanciát is elveszítjük.

Tisztítás csakis megfelelő törlőkendőkkel…

Nem csak a házi szerekre, hanem arra is oda kell figyelnünk, hogy mivel is töröljük át búrbútorunkat. Bizony, de még az érzékenyebb emberi bőrre használt baba törlőkendők is olyan illatanyagokat tartalmazhatnak, amelyek nem tesznek jót a cserzéssel kikészített marhabő?röknek! Ha pedig ezeket a textiből, illetve pamutból készült anyagokat olajjal is átitatják, akkor a velük való tisztítás után a finom anyagú garnitúránk ragacsos érzetet fog kelteni.

…és megfelelő bőrápoló szerekkel

Reméljük, a fenti példákból is látszik: a kényes garnitúra érdekében nem érdemes olcsó "bőrápolónak" nevezett szerekkel próbálkoznunk! A LEATHER-EXPRESS Kft.-nél garantáltan a legolcsóbban szerezhetjük be a FENICE bőrápoló termékekeit. A neves bútorgyártó cégek (pl. Natuzzi, Andante) illetve híres autógyártó cégek (BMW, Alfa Romeo) által is használt professzionális ápolószerek megfelelő alkalmazásával így hosszú évekre is garantálhatjuk bőrbútorunk épségét és szépségét.

Veszélyes tisztítószerek – Mit ne használjuk a bőrbútor ápolása során? 1. rész

Minden jog fenntartva, Leatherexpress Kft.

klasszikus

modern