Facebook
Címlap Bőrbútor tudnivalók Skandináv stílusú enteriőr bőrbútorral?

Skandináv stílusú enteriőr bőrbútorral?

Otthon frissítő egyensúllyal – Hogyan teremtsünk bőrbútorainkkal skandináv stílusú enteriőrt?

skandináv stílusú b?rbútor
Kétségtelen, hogy manapság a célszerűség hódít a lakások berendezésénél. Felgyorsult életünkben ugyanis szeretnénk, hogy otthonunk ne csak kényelmünket szolgálja, hanem könnyen és gyorsan meg tudjuk találni benne mindennapi tárgyainkat.

Egy ilyen módon kialakított enteriőrnek ugyanakkor korántsem kell ridegnek lennie! Ékes bizonyítéka ennek a skandináv stílusú lakberendezés, melyben a bőrbútorok is kiemelt szerephez juthatnak. Páratlan anyagukkal ugyanis ezek a garnitúrák jól passzolnak ahhoz a természet közeliséghez, mely a skandináv stílust minden ízében jellemzi.

Formagazdagságtól az ergonómiáig

Az északi népek stílusának két főbb irányzata ismeretes, amelyek merőben különböző lakások kialakítását teszik lehetővé. A hagyományos skandináv otthon gazdagon díszített bútoraival és bőrbútoraival 18. századi Svédország hangulatát idézi. Ellenben, az 1950-es években megjelent modern irányzat inkább a dán funkcionalitás diadalát hirdeti. Napjainkban, egyszerű és minimalista szemlélete okán a modern irányzat tekinthető népszerűbbnek. A mai skandináv stílus így ergonomikusan kialakított garnitúráival és célszerű elrendezésével teszi lehetővé egy praktikus és élhető lakóhely megteremtését.

Összhangban a természettel

Az ízlésesen berendezett skandináv otthon együtt lélegzik a természettel A lakberendezésben kedvelt alapanyagnak számít a sötétebb vagy világosabb színű fa, amelyekkel sokszor a falakat is borítják. Az egyes kiegészítők ugyanakkor szintén természet azonosak, hiszen a különböző lakástextilek gyapjúból, illetve lenvászonból készülhetnek.

Kifejezetten ajánlott a szoba egyensúlyának megtartása érdekében berendezési tárgyak szellős elhelyezése. Természetesen a bőrbútor itt is juthat központi szerephez, ám az egyes kiegészítőket úgy válasszuk, hogy az egész helyiségre nézve összhangot teremtsenek.

Fehérben fehér

skandináv stílusú b?rbútor2
Talán a skandináv stílusú otthonokban jut leghangsúlyosabb szerephez a fehér szín. Egy ilyen lakásban ugyanis nem ritkaság a tört fehér falakhoz elefántcsont színű bőrbútort választani. Egy fehér színű Bari bőr ülőgarnitúra például tökéletes megoldás lehet az ilyen enteriőr megteremtéséhez. Ne feledkezzünk meg azonban ennek ellensúlyozásáról sem, amely sárga fényű lámpák használatával történhet. A különböző méretű és fényerősségű világítótestekkel pedig bőrbútorunkat is kiemelhetjük. Mindezek együttesével könnyedén megidézhetjük otthonunkba az északi népekre jellemző tisztaságot és harmóniát. Aki pedig belép így berendezett otthonunkba az olyan frissítő egyensúllyal bíró lakásba látogathat, amely szinte sugározza magából az északi népek életvitelére jellemző rendet és harmóniát.

Minden jog fenntartva, Leatherexpress Kft.

klasszikus

modern