Facebook
Címlap Bőrbútor tudnivalók Minek nevezzelek?

Minek nevezzelek?

Minek nevezzelek? – Hogyan születnek a bőrbútor modellek elnevezései?

Bizonyára ismerős a régi mondás, hogy a jó bornak nem kell cégér. Legyen szó azonban bármely termékről, napjainkban ez az állítás egészen biztos, hogy nem állná meg a helyét. A cégek közötti éles versenyt nézve ugyanis a jó marketing nagyon fontos az adott termék – így a bőrbútor – eladása szempontjából, amelyhez az adott garnitúra modell nevének megválasztása tökéletes kiindulópontként szolgálhat. .

„Nomen est Omen”

Ha ugyanis egy olyan minőségi és tartós fogyasztási cikket tekintünk, mint a bőrbútor, akkor a jó elnevezésen nagyon is sok múlik. A garnitúrák gyártóinak, illetve forgalmazóinak így olyan nevekre kell keresztelniük modelljeiket, amelyek egyszerre figyelem felkeltőek, valamint méltónak bizonyulnak a termékeik által képviselt kifinomultsághoz és eleganciához. A stílusos névválasztásnak pedig azt a gondosságot is ki kell fejeznie, amely minden egyes minőségi bőrbútor készítését jellemzi.

Itália, tudnám bőrbútoraidat csodálni…

Habár a fenti cím a Babits Mihály egyik versének kissé szabados átköltését jelenti, tény, hogy az olaszok világelsőnek számítanak a bőrbútorok gyártása területén. Ami nem meglepő, hiszen a taljánokhoz számos értékes termék, valamint luxuscikkek gyártása és forgalma fűződik. Se szeri, se száma ezért az olyan elnevezésnek, amelyek olasz város nevét viselik (pl. Modena, Róma, Milánó), ám a német, illetve a spanyol városok is büszkélkedhetnek azzal, hogy keresztszülei voltak egy-egy híresebb modellnek (pl. Köln).

Egyedi és királyi darabok

Olykor azonban az is előfordul, hogy a bőrbútor „fenséges” nevet kap. Persze, aki megtapasztalta egy „Rex” vagy „Royal” modell kényelmét, az pontosan tudja, hogy ezek a darabok busásan rászolgáltak erre a királyi címre. Érdekesség, hogy akár egy gondolat-társítás is szolgálhat az elnevezés alapjául. Például a „Luna” nevezetű modell jelentése Hold, amely egyértelműen kapcsolódik az éjszaka fogalmához, és nem meglepő módon ez a modell leginkább fekete színben mutatós. Ebből is látható, hogy milyen sokoldalú lehet a különböző bőrbútor modellek megnevezése, amellyel már kezdettől fogva igyekszenek megragadni potenciális vásárlóik figyelmét.

Minden jog fenntartva, http://www.borbutor.com

klasszikus

modern