Facebook
Címlap Bőrbútor tudnivalók Milyen növényeket választhatunk bőrbútorunkhoz?

Milyen növényeket választhatunk bőrbútorunkhoz?

Kétségtelen, hogy a virágok a legszebb kiegészítői eszköznek számítanak bőrbútorunkhoz. Bár a növények jellemzően nem a lakásdekoráció elsődleges részét képezik, ám üde színeikkel frissességet és pezsgést vihetnek a térbe. Megfelelő kiválasztásuk esetén ugyanis az általában a háttérben szerepeltett színpompás vagy egyszerű zöld kiegészítők kiemelhetik bőrbútorunk szépségét.

Változatos dekorációk

Páratlan szépségű növényeink hatalmas előnye, hogy otthonunk bármely más berendezésénél vagy kiegészítőjénél gyorsabban változtathatók. Amíg ugyanis a bőrbútort hosszú évekre, netán évtizedekre előre vásároljuk, addig a szép növényeket akár hetenként is cserélhetjük. A piacok és virágüzletek gazdag kínálatából pedig az egyszerű tulipántól a többméteres egzotikus virágokig megannyi növényfajta közül válogathatunk. Nézzük hát, hogy lakásunk értékes garnitúrájához milyen növényeket érdemes választunk.

Virággal vagy nélküle?

Habár a növények és bőrbútorok kapcsolata esetében rengeteg kombináció létezik, lakásunk természetes nagyköveteinek virágos vagy virágtalan változatának választása alapvető szereppel bírhat. Amíg ugyanis a klasszikus bőrbútorokhoz inkább a diszkrétebb virág nélküli fikuszok és bonszájak illenek, addig a modern garnitúrák esetén színes rózsákat és orchideákat használhatunk.

Figyeljünk oda az egyes növények méretére is! A termetesebb klasszikus darabok ugyanis szinte vonzzák a nagyobb növényeket, amelyek még közvetlenül a garnitúra közelében elhelyezve sem fogják csorbítani a bőrbútor tekintélyét. Az általánosságban kisebb méretű modernebb garnitúráknál ugyanakkor a finomabb, nőiesebb növények választása ajánlott, amelyekkel nem elnyomjuk, hanem kiegészítjük a bőrbútor által teremtett atmoszférát.

Színhez színt!

Mivel a növények talán legfontosabb jellemzője a színük lesz, ezért olyan színű virágokat érdemes választanunk, amely jól illeszkedik bőrbútorunkhoz. Amíg más dekorációk – párnák, fali díszek stb. – a kontraszthatással is jó eredményeket érhetünk el, addig a növények esetében nem érdemes olyan kiegészítőt választanunk, amely elütne a bőrbútor színétől. Amennyiben tehát fehér bőrbútorunk van, akkor a mellette levő asztalon ízléses vázában elhelyezett néhány szál vörös rózsával romantikus hangulatot teremthetünk, míg egy sötétebb darabok esetén a páfrányok segítségével hangsúlyozhatjuk komolyságukat.

Lakásunk természetes nagyköveteivel így bőrbútorunkkal összhangban alakíthatunk ki olyan képet otthonunkról, amely az egységet és a harmóniát sugall látogatóink számára.

Minden jog fenntarva, borbutor.com
klasszikus

modern