Facebook
Címlap Bőrbútor tudnivalók Mediterrán stílusú lakberendezés bőrbútorokkal

Mediterrán stílusú lakberendezés bőrbútorokkal

Hozzunk otthonunkba a napfény ízét! – Mediterrán stílusú lakberendezés bőrbútorokkal

Ha olyan otthont szeretnénk, amely szinte hívogatja magához a látogatókat, akkor a mediterrán stílusjegyek alkalmazása tökéletes választásnak bizonyulhat. Az ilyen lakások valósággal csábítanak a jóízű tereferékre, s valamennyi generáció számára harmonikus hangulatúnak hatnak. A mediterrán stílus által használt természetes anyagok okán pedig a bőrbútorok is beleférhetnek az enteriőrökbe, amelyek segítségével ezen irányzat elegánsabb arcát mutathatjuk meg az otthonunkba látogatóknak.

Ahány ország, annyi stílus…

Bár mindnyájunknak létezik elképzelése a mediterrán stílusról, korántsem olyan egyszerű azt megvalósítani. Egy ilyen lakásnak ugyanis külsőre is tükröznie kell a rá jellemző hamisítatlan stílusjegyeket. Persze, akkor sem kell lemondanunk egy ilyen otthon megteremtéséről, hogyha nem elegáns vidéki villában lakunk. A belső tér kialakításával ugyanis tökéletesen átadhatjuk a dél-európai életérzést, kiváltképp azért, mert a mediterrán stílusnak megannyi irányzata létezik. Az olasz kisvárosok szűk sikátoraitól kezdve, a görög halászfaluk hangulatáig így a mediterrán stílusnak számos arcát megjeleníthetjük otthonunkban.

Minőség, hivalkodás nélkül

Persze, ha bőrbútor is szerepel a berendezési tárgyak között, akkor érdemesebb az olasz mediterrán irányzatot választanunk. Nem csak azért, mert az értékes garnitúrák egyik fellegvárának is Olaszország tekinthető, hanem, mert a bőrbútorok leginkább a talján irányzat által képviselt kifinomultságához illeszkednek

Bár a mediterrán stílusra jellemző a színgazdagság, legtöbb esetben a bézs vagy világosbarna színek szoktak dominálni. Pontosan emiatt, a bőrbútoroknál is inkább a sötétebb színű fekvő- és ülőalkalmatosságok a jellemzőek. Maguk a garnitúrák strapabíróak és rusztikusak, amelyek a kiegészítőkkel együttesen tükrözik az ilyen enteriőrökre jellemző időtállóságot. Számos mediterrán otthonban általános a terméskő, valamint a fából készült nyílászárók használata is. A terméskő, a fa, valamint a bőr hármas egységét figyelembe véve így ízlésesen kialakított enteriőrt teremthetünk.

Lakberendezés csak természetesen!

Mivel a stílust ihlető országok szó szerint kontinensünk naposabb oldalán helyezkednek el, ezért az ilyen otthonok lakói kedvelik a bőséges fényt. Az ideális mediterrán lakás valamennyi helyiségében találhatók ablakok, s a fény irányításával garantáltan befogadó és barátságos otthont teremthetünk. A nap beengedése mellett pedig egyébként is engedjünk teret a bőrbútoroknak, illetve az egyéb kiegészítőknek. Egy túlzsúfolt enteriőrrel ugyanis csak lerombolnánk otthonunkban azt a művészi szenvedélyt és szabadságot, amely a déli népek lakberendezését minden ízében fémjelzi.

Minden jog fenntartva, http://www.borbutor.com

klasszikus

modern